Italien!

Hej bloggen!
Har ni haft ett bra höstlov?
Det har jag haft, jag har varit i Italien i några dagar och haft det jätte mysigt. Jag har bland annat lärt mig hur man gör olivolja från grunden. Vilket inte var som jag hade föreställt mig, jag vet inte riktigt hur jag tänkte hur olivolja gjordes innan. Men nu vet man hur mycket jobb som krävs för att få fram så fin olivolja som vi fick.

Jag och min familj flög till Italien och allt gick bra, vi landade i Bologna och åkte med bil till Bargecchia och bodde där några dagar och sen flög vi hem igen. Jag tycker det är ganska skönt att åka på en kort semester såhär på höstlovet. Vi bodde på ett jätte mysigt ställe som heter Le Donne Di Bargecchia  och vi har bott där varje år vi varit i Italien, det ligger uppe i bergen och har jätte fin utsikt. Fina och mysiga hus, och det finns 2 pooler med det var lite kallt för att bada så de var stängda men bubbelpoolen var igång och den var varm och skön.
Vi besökte även det lutande tornet i Pisa, vi har besökt det tidigare men då var jag så liten så jag kommer inte ihåg något från det besöket i Pisa, så det var kul att få se det igen. Men så mycket turister från olika länder det var där, helt sjukt vad stort det är med det lutande tornet i Pisa.


Vi åt två gånger på våran favorit restaurang i Italien och den heter Mystic Pizza och de har jätte god pizza men också deras pasta med tomat sås är jätte god. I Italien brukar man fritera Pizza deg som förrätt och det är Mystic Pizzas som är bäst på det, de är så extremt goda.

Hoppas ni hade ett lika bra höstlov som jag hade!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *